Wednesday 25 October 2017

The best time to start is NOW

V zadnjem času sem srečal kar nekaj navdušencev nad tehnologijo, ki so z veseljem poslušali moja predavanje in predvsem postavljali veliko (zelo dobrih) vprašanj. Zadnje 3 predstavitve so tako bile na SloWUG srečanju 2x v Ljubljani in 1x v Novi Gorici. Na vseh srečanjih sem zelo užival in mislim, da je čas, da začnem tudi preko bloga širit svoja spoznanja in ugotovitve. Če pa boste iz tega našli kaj zanimivega in koristnega, pa še toliko bolje.
Image may contain: 1 person, indoor
S2D predavanje na SloWUGu v LJ (fotograf: Miha Pihler)
Predavanja na SloWUG so na žalost že minimo, lahko pa si pogledate prosojnice in nekaj koristnih PowerShell ukazov, ki jih najdete na http://skrci.me/SloWUG-MZ, če pa je več interesentov, pa jih z veseljem tudi ponovim.

Za tiste, ki me (še) ne poznate...

V zadnjih 20 letih se intenzivno ukvarjam z IT infrastrukturo in se ne zadovoljim z osnovnimi informacijami o posamezni tehnologiji, ampak me vedno zanima več. Zanima me, kako stvari delujejo pod pokrovom? Kaj je izza grafičnega vmesnika? Kako se paketki prenašajo po omrežju in kako se podatek zapiše na disk v fizični obliki?
To seveda pomeni, da znam zastaviti "težka" in nepričakovana vprašanja, vendar mi to pomaga, da tehnologijo spoznam v globino.

Nekaj o meni lahko najdete tudi na https://about.me/m12 

Zakaj...

Ker z veseljem prebiram izkušnje, znanja, ugotovitve, rešitve kompleksnih tehničnih težav, ki jih veliko IT navdušencev deli z nami in ker upam, da bo to kar bom pisal tukaj vzpodbudilo še koga iz kroga okoli društva Cancel, da deli svoje znanje in izkušnje ter da bo na koncu tukaj zapisano vsaj komu izmed vas pomagalo prihraniti kakšno minuto dela in kakšen siv las.

Kaj in kako bom pisal...

Pisal bom o tehničnih vsebinah, konferencah, koristnih povezavah in o vsem, kar menim, da bi bilo zanimivo za širšo publiko. Zelo verjetno bom pisal predvsem v angleščini, kakšno malenkost pa seveda tudi po slovensko.

Zaključna misel...

Sharing is carrying!
Keep coming back here, ask questions and be curious!

No comments:

Post a Comment

Turn on Instant File Initialization on computer without GUI

What lead me to situation... Already some time ago, I was setting up SQL server for our VMM server. I wanted to make installation of both ...